The Swedish Ministry of craft

2010 slutförde jag min MFA vid HDK STENEBY, med inriktning metallgestaltning. Sedan dess arbetar jag bland annat med skulptur och objekt till utställningar samt offentliga uppdrag. Huvudmaterialet jag arbetar med är metall, både gjutna, smidda och svetsade metallegeringar. Men, andra material så som trä, gips med mera finner ofta plats i mina verk.

I våran metallverkstad, med gjuteri och smedja, har jag möjlighet att skissa direkt i materialen, experimentera förutsättningslöst för att däri hämta uttryck och former. För mig är det viktigt att själv arbeta med alla steg i den konstnärliga processen, från idé och skiss till färdigställande.

Inspirationen till mitt skapande hämtas bland annat ur naturvetenskap, arkeologi och fascinationen för människans historia.


Richard Damm


 

"Med en bakgrund som bland annat textil- och läderhantverkare, produktutvecklare av dykdräkter, koordinator av forskningsprojekt inom smarta textilier samt meduppfinnare, medgrundare och vd för ett medicinteknisk bolag kan man nog dra slutsatsen att min drivkraft är nyfikenhet och lusten till att skapa. Vare sig det är hantverk, innovationer eller företag. Inom ministeriet bidrar jag med mina strategiska, ekonomiska och affärsmässiga erfarenheter och kunskaper."Josefin Damm

Copyright Hantverksministeriet AB