The Swedish Ministry of craft

Alla kurser är grundkurser/nybörjare


Alla kurser är 2 dagar (Dag 1: 09.00-17.00 – Dag 2: 09.00-16.00)


Max 8 deltagare per kurs och min 4 deltagare för att kursen ska bli av.


Lättare fika ingår i alla kurser.


Kurserna bedrivs i våran metallverkstad på Pilgrimsvägen 6 i Vadstena.

För långväga resenärer finns det en uppsjö av bra boende i nära anslutning till verkstaden. 


Följ länk nedan:

 

Jag som är kursledare heter Richard Damm

 

Jag har en Master of Fine Arts i metallkonst från Göteborgs universitet och har en lång yrkeserfarenhet inom området och driver ett företag som specialiserat sig för utsmyckning av arkitektur. Är även utbildad möbelsnickare och konstsmed. Jag har arbetat pedagogiskt med hantverk under flera år på både högskola, folkhögskola samt på eftergymnasial nivå. En stor portion upptäckarlust och nyfikenhet för hantverk, material och naturvetenskap styr min väg framåt.

Experimentellt skapande i metall för nybörjare 

 

Utifrån ett eget formulerat projekt/idé får man här möjlighet att skapa förutsättningslöst i metall med olika tekniker, så som smide, svetsning, nitning, bockning med mera. Verktyg och förbrukningsmaterial ingår.

Kostnad för metaller tillkommer.


Ta med oömma kläder


Pris: 2450 kr

Gjutkurs i aluminium för nybörjare 

 

Lär dig grunderna i sandgjutning. Vi varvar teori med praktik och går igenom grunderna för enklare sandgjutning av aluminium. Vi arbetar med enklare reliefer och tillverkar egna gjutoriginal i trä, termoplast med mera. Fritt skapande, med storleksbegränsning av gjutna detaljer på ca 1 kg. Verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Kostnad för metaller tillkommer.


Ta med oömma kläder


Pris: 2450kr

Gjutkurs i brons 

 

Lär dig grunderna i sandgjutning. Vi varvar teori med praktik och går igenom grunderna för sandgjutning av brons. Vi arbetar med enklare reliefer och tillverkar egna gjutoriginal i trä, termoplast med mera. Vi gör egen brons av koppar och tenn samt pratar om mässing och andra kopparlegeringar. Alkemiska hemligheter avslöjas!

Fritt skapande men med begränsning av gjutna detaljer på ca 500 gram. Verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Kostnad för metaller tillkommer.


Ta med oömma kläder


Pris: 2450kr

Smyckeskonst i brons 

 

Skapa smycken i brons, utifrån din egen formgivning. Vi varvar teori med praktik och går igenom grunderna av enklare sandgjutning av brons. Vi gör egen brons av koppar och tenn samt pratar om mässing och andra legeringar. Vi gör egna gjutoriginal i trä, termoplast med mera.

Verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Kostnad för metaller tillkommer.

Överraskningsmoment utlovas!


Ta med oömma kläder


Pris: 2450kr

Smyckeskonst i blandade material

 

Skapa smycken utifrån din egen formgivning. Här får du experimentera med olika material, så som trä, metaller (järn, brons, mässing, koppar) och olika tekniker, så som gjutning, svets, smide med mera. Fokus ligger på att kombinera olika material, komposition samt stor vikt vid den konstnärliga processen. Verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Kostnad för metaller tillkommer.

Överraskningsmoment utlovas!


Ta med oömma kläder


Pris: 2450kr

”Skrotmöbler” 

 

Utifrån skrotmaterial av plåt, järn etc. formger och tillverkar du dina egna möbler/inredningsdetaljer med hjälp av olika tekniker så som svetsning, bockning, nitning med mera. Stort fokus ligger på komposition och egna upptäckter i formgivning. Verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Kostnad för metaller tillkommer.


Ta med oömma kläder


Pris: 2450kr

Skapa för trädgård 


Svetsa och smid växtstöd med mera i järn och plåt. Vi går igenom olika tekniker så som svetsning, bockning, nitning med mera. Fokus ligger på fria skapandeprocesser för det gröna rummet och utmaningar i formgivningsprocesser. Verktyg och förbrukningsmaterial ingår. Kostnad för metaller tillkommer.


Ta med oömma kläder


Pris: 2450kr

Copyright Hantverksministeriet AB